Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK)

Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK)

Sokunk örömére 2015. július 01-től ismételten igénybe lehet venni használt lakás vásárlására is a szocpolt, új nevén a Családi Otthonteremtési Kedvezményt (CSOK)!

A támogatás mértéke függ a gyermekek számától és a megvásárolandó lakóingatlan hasznos alapterületétől is. Az otthonteremtési kedvezmény összege e szempontokat figyelembe véve minden esetben (új lakás építése vagy vásárlása, illetve használt lakás vásárlása vagy bővítésekor is) főszabály szerint 500.000,-Ft-tól 2.500.000,-ig terjedhet.

Sokakat érintő feltétel az is, hogy a fiatal házaspárok estében egyik fél sem töltheti be 40. életévét, amennyiben igényelni szeretnék a fenti támogatást.

További fontos információ, hogy a már most megkötésre kerülő adásvételi szerződésekben is kalkulálhatunk a CSOK által biztosított összeggel és jelezhetjük igényünket az otthonteremtési támogatásra, ám a bankhoz történő hivatalos iratok benyújtásával meg kell várnunk a bűvös dátumot, 2015. július 1-jét.

A témával kapcsolatos további részletek az alábbi linken, az Emberi Erőforrások Minisztériumának a honlapján találhatóak.

http://emmiugyfelszolgalat.gov.hu/aktualitasok/csaladi-otthonteremtesi-kedvezmeny

2018-05-28T08:45:47+00:00

Facebook